Installation af robotplæneklipper: Få tid til andre projekter i og omkring din have

En sand tidsrøver i sommerhalvåret er græsplænen. Samtidig er det en opgave de fleste mere gør af pligt end af lyst, da haven uanset hvor velholdt den er ser forfærdelig ud, hvis græsset ikke er slået. I snit bruger en haveejer 39 timer på at slå græs, vedligeholde plæneklipperen og køre på genbrugspladsen med det afklippet græs.

Det er tid der kunne blive brugt på mange andre og sjovere opgaver i og omkring haven. Det er muligt med en robotplæneklipper. Så snart den er installeret, kan du trygt overlade ansvaret af græsplænen til robotplæneklipperen. Installation af robotplæneklipper er noget du selv kan ordne eller også er det muligt at købe sig til den service hos et professionelt firma.

Slap af og få en flottere plæne

Det sjove er at du bruger mindre tid på din græsplæne og den har aldrig set flottere ud. Det skyldes at den stortrives ved den daglige klipning. Samtidig fungere det afklippet græs der ender i græsplænen fungere som gødning. 

Dertil skal der lægges det faktum at mos og kløver, som de fleste helst ikke ser i deres græsplæne, da det dræber græsset ikke trives ved den hyppige klipning og det vil dø ud og overlade græsplænen til græsset.

Miljøvenlig græsslåning

Hvis du som haveejer også bekymre dig om naturen har du med en robotplæneklipper valgt en mere miljøvenlig løsning. En robotplæneklipper lades op via solenergi og er derfor langt mere miljøvenlig end plæneklippere, der køres på el eller benzin. 

Maskinen vil selv køre retur til opladeren, når den er ved at løbe tør for strøm. Det samme gælder hvis den er ude og slå græs og det begynder at regne. Selvom den sagtens kan køre i regnvejr vil den vende retur til opladeren, hvis regnen er så voldsom at det ikke er godt for græsplænen at blive klippet.