Hvordan er tilstanden ved de stubbe forud for fræsningen?
Hvis man ikke får gjort noget ved de træstubbe, så vokser der bare et nyt træ op fra det, og det kan måske endda være flere træer fra samme sted af, og det ser meget dumt ud til at starte med, inden træet får sin store form.
For nogle er det dét, som man ønsker, men hvis man har fået fældet et træ, så er det som regel fordi, at man gerne vil af med hele træet og alle spor fra det.
Det er bare ikke altid – faktisk sjældent – sådan lige at hive et stort træ op med roden, så man er nødt til at fælde det først, og så må man tage sig af den stub, der er tilbage.
Lad os sige, at man så skal have at gøre med stub og rodfræsning i Aabenraa som eksempel, for rødderne er jo også noget, man skal tage sig af.
Stubbens tilstand påvirker stubfræsningen
For selvom man bare fjerner den stub, som man kan se, og det man lige kan komme ned til, så er der jo også rødderne, som man skal have gjort kål på.
Selvom de kan være svære at se, så er det trods alt her, at træet får meget af sin næring fra, så hvis man ikke får fjernet dem, så er der en chance for, at træet kan vokse op igen, så alle spor fra træet skal slettes.
Det kan så være en gammel stub, som man skal flæsen i mindre stykker, inden man kan komme af med den, og måske er der endda ting i stubben, som træet har “slugt” med tiden, som man skal have skillet fra træet.
Så derfor kan det i nogle omgange være ret let at komme af med stubben, men i andre tilfælde er det noget, som der ender med at tage tid og kan være ret så omfangsrigt.