Hurtig aftensmad til hele familien med koteletter i fad
Er der noget som en omgang varm, velsmagende aftensmad i de iskolde vintermåneder? Et varmt måltid mad giver tryghed og energi på én og samme tid. Man kan komme til at føle sig mæt af mindre, når maden er varm – og efter en lang arbejdsdag, hvor samtlige reserver er opbrugt, kan et lækkert aftensmåltid ved spisebordet i selskab med familien være en sand lise for sjælen. Og den traditionelle danske kogebog er spækket til randen med retter, som er nemme og hurtige og fremstille og samtidig falder i de flestes smag – unge såvel som gamle, store såvel som små familiemedlemmer.
Koteletter i fad – hurtigt at fremstille, lækkert at spise
En af de ægte klassikere, som efterhånden har fundet vej til mange middagsborde igennem flere årtier, er koteletter i fad. Kombinationen af tomatsovs, mørt svinekød og lækkert tilbehør i form af kartoffelmos eller ris er koteletter i fad et top hit blandt børn og voksne. Og så har du mulighed for at være kreativ, når du tilberede koteletter i fad. Du kan for eksempel vælge at tilsætte ekstra grøntsager, for eksempel peberfrugter, garnere retten med smeltet ost, eller gøre sovsen ekstra og særligt aromatisk og krydret ved brug af chili eller hvidløg.
Nogle vælger sågar at tilføje bacon eller cocktail pølser, hvilket absolut kan bidrage til den lækre smag. Og det behøver ikke at tage særligt lang tid at tilberede en portion koteletter i fad til hele familien, uanset om du vælger at holde dig til standard opskriften, eller om du vil eksperimentere med ingredienserne. Koteletter i fad kan tilberedes på under en halv time – det meste af tilberedningen sker alligevel i ovnen, hvor koteletter og sovs får lov at udvikle sig, indtil kødet er gennemstegt og sovsen har trukket smag.
Du kan finde den fulde opskrift på koteletter i fad hos dk-kogebogen.dk