Skip to content

Et nyt tag var det rene luksus i tidligere tider

I disse dage skal man ikke tænke sig så meget om, før man kan finde information om nyt tag, hvilken stil man vil have, hvem der skal lægge det, og hvad det skal koste samt en hel del mere.

Via en hurtig søgning kommer sådan noget som det her jo frem: https://nyst.dk/nybyg%E2%80%8B 

Lidt vittigt siger man jo til ens børn, at man skal være glad for, at de har tag over hovedet, men når man har sagt det, så kan man også høre, at man lyder som ens egne forældre eller bedsteforældre.

For nu om dage er det jo næsten en menneskeret, at man skal have tag over hovedet, og specielt I Danmark skal man ikke lide sådan en nød, at man ikke kan få lov til at have i det mindste et tag over hovedet, hvilket som regel også indebærer varme og møbler.

Men sådan var det jo ikke for nogle generationer retur: der skulle man kæmpe for at have det tag over hovedet. Det var for nogle mennesker det rene luksus.

Før du får nyt tag, så tænk på dem, der ikke kunne få det

Det kunne være nødvendigt at bygge ens hus selv, og selvom det ses som noget imponerende nu om dage, så var det for nogle den eneste løsning til at få tag over hovedet.

Det kan være svært at få tilladelse til at bygge nogle steder, og der er mange regler for den slags nu om dage for at sørge for kontrol.
Den slags havde man ikke dengang, men det var også fordi, at man måtte kæmpe for at overleve, så hvis man kunne få sig en jordlod at bygge på, så gjorde man det.

Man måtte også bygge taget af de materialer, man lige havde ved sig, og så havde man bare at være taknemmelig, når det tag var lagt.

Så når du nu om dage overvejer at få et nyt tag, så skænk en tanke til dine forældre, der ikke havde den mulighed.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.