Fordele og ulemper ved forskellige tagbelægninger
Der er forskellige typer af tagbelægning, og du skal vælge den rette, når du skal lægge nyt tag. De har dog alle forskellige egenskaber, som du bør kende til, så du bedst kan vurdere, hvad der passer bedst til dit behov. Læs evt. mere på husblog.dk.
De er dog ikke kun pris og holdbarhed du skal kigge på, men også udseendet, da det har en betydning for husets samlede udtryk. Vær dog opmærksom på, at du lige skal tjekke, om den valgte tagbelægning må bruges i dit boligområde. Det tjekker du ved at se på din lokalplan.
Holdbarhed
En af de vigtigste ting at holde øje med er holdbarheden. Den er interessant, fordi den er vigtig for din økonomi, men også fordi det ofte også betyder mindre vedligeholdelse, hvilket mange er glade for. Holdbarheden kommer dog som regel med, at det også bliver noget dyrere, men så skal du til gengæld ikke lægge nyt tag igen lige med det samme.
Tæthed
Generelt er tage lige tætte, men hvis du går i dybden med det, er de ikke nødvendigvis lige tætte i alle situationer. Nogle tagtyper som tegltag, hvor stenene ikke ligger helt tæt, vil lukke mere vand ind, men det er grunden til, at man har et undertag. Derimod har en bølgeeternittag næsten en 100 procent tæthed. Løsninger som ikke kræver undertag, er ofte billigere.
Monteringspris
Du skal også være opmærksom på monteringsprisen. Det er den udgift, der er forbundet med at lægge taget. Det er altså en udgift udover materiale prisen. Det er f.eks. ofte nemmere at montere bølgeeternittag, og derfor også billigere end at lægge et nyt tegltag. Det er blandt andet fordi, et tegltag har et undertag, som kræver en del mere arbejde. Fordi der ligger mere arbejde i det, bliver monteringsprisen også dyrere, hvilket jo giver god mening.