Skip to content

Se ud…

Har du overvejet franske døre som yderdøre i dit hjem? Altså som hoveddør og dør ud til terrassen eller altanen? Du kan sagtens vælge glasdøre som yderdøre – de smukke sprossede modeller sætter et charmerende præg på enhver bolig. 

Fransk charme…

Skøn patina gør gamle franske døre charmerende og unikke… men ikke særligt holdbare i længden, og slet ikke som yderdør. Der er brug for beskyttelse, når du vælger en glasdør som hoveddør – både mod indbrud og vinterkulden. Men du behøver heldigvis ikke gå på kompromis med charmen. 

Findes de vedligeholdelsesfrie?

Ja, du kan sagtens få vedligeholdelsesfrie franske yderdøre. I materialer som plast eller alu kræver yderdørene ingen maling eller træbeskyttelse, og glasset er naturligvis termoruder.

Som med moderne vinduer, kan du med moderne franske døre vælge to forskellige overflader, så du stadig kan få det klassiske træ på indersiden af dørene, men det vedligeholdelsesfrie alu eller plastik på ydersiden. 

Hvorfor vælge franske døre?

Det kan måske virke ulogisk at vælge glasdør som hoveddør, hvis du ønsker beskyttelse mod vejr, indbrud og indkig – men du kan få det hele…

Vejrbestandig modernitet

Moderne vinduer kan modstå al slags vejr og bliver med flerdobbelte termoruder og god isolering ved kanterne hverken kolde i kulden eller varme i solen – det samme gælder moderne glasyderdøre. Selv om de ligner de indvendige franske døre, er yderdøre i glas lige så varmeeffektive som moderne vinduer. 

Indbrudssikker konstruktion

Som i enhver anden moderne yderdøre er også modellerne i glas konstrueret, så låsene er svære at få op. Derudover er glasdelen i døren lavet, så den ikke kan afmonteres udefra, og selve ruden er ekstra stærk, så den kan modstå slag. 

Valgfri indkig

Hvis du monterer gardiner eller persienner foran glasset i døren, kan du kigge ud efter behov, uden at andre kan kigge ind. Du kan også vælge frostede glas eller envejsfolie, der kun tillader udkig, ikke indkig.