Skip to content

Hvornår skal man have hjælp fra en psykolog?

Livet er sjældent uden udfordringer. Der er dog nogle, der kan være så påtrængende, at det synes umuligt at komme videre. Uanset om det er en pårørendes død eller overvældende følelser af angst, er det vigtigt, at du ved, at der er hjælp at hente. Måske er svaret en psykolog?

Tab
Døden er en uundgåelig del af livet, men det gør det ikke lettere at håndtere. Alle håndterer tabet af en elsket – uanset om det er en forælder eller et kæledyr – forskelligt. At sørge åbent eller privat er almindelige måder, men hvis du føler at det er svært eller umuligt at komme videre, kan en psykolog hjælpe dig med at finde nye måder at tackle døden på.

Stress og angst

Visse aspekter af livet er stressende, og mange situationer – fra en jobsamtale til forholdsproblemer – kan få dig til at føle angst. Hvis stress bliver til angst, kan det endvidere føre til social isolering, depression og en række andre problemer.

En psykolog kan hjælpe dig med at håndtere stress og angst ved at finde kilden eller årsagen til dine problemer samt passende måder at overvinde dem på.

Depression

Overvældende følelser af hjælpeløshed eller håbløshed er almindelige tegn på depression. Mens mange mener, at folk bare skal tage sig sammen, er det sjældent sådan det foregår. Depression er en almindelig lidelse, hvor folk mister interessen for ting, oplever træthed og ofte har problemer med at kontrollere deres følelser.

Psykologer kan hjælpe dig med at finde din kilde til depression – ofte det første skridt til at føle dig bedre.

Fobier

At være bange for højder og edderkopper er helt almindeligt, men nogle usædvanlige og ubegrundede former for frygt kan skabe større problemer i dit liv. For eksempel kan sitofobi (frygten for at spise) føre til alvorlige sundhedsmæssige problemer.

En erfaren psykolog kan hjælpe dig med at begynde at overvinde din frygt, så du kan leve uden polyfobi (frygt for mange ting).

Problemer med familie og forhold

Forhold, hvad enten det drejer sig om familie, personlige eller arbejdsrelaterede forhold, har deres op- og nedture. Mens forhold kan være nogle af de bedste ting i livet, kan de også være en kilde til stress og problemer.

At tale med en professionel psykolog, enten individuelt eller i en gruppe, kan hjælpe dig eller familien til at få styr på problemer i større eller mindre omfang.

Prøv http://www.psykologpraksis-odense.dk/ for at få den hjælp du behøver.