Skip to content

Autogenbrug – en rigtig god idé hvis du skal have skrottet en bil, eller blot leder efter dele.

Hvis du har en bil der er så gammel at den trænger til at udgå helt fra den danske bilpark, så stiller loven krav om at den skrottes af ophuggere som er i besiddelse af den fornødne registrering og certificering.

For at sikre at bilerne ikke blot efterlades et sted, men ved skrotning bliver behandlet korrekt, så kan bilens sidste ejer opnå udbetaling af en godtgørelse for afleveringen fra ”Miljøordning for biler”, i form af en såkaldt skrotpræmie, ”Miljøordning for biler” er en ordning alle bilejere betaler til via deres ansvarsforsikring.

Ansvarsfuld håndtering af den skrottede bil

Ved at aflevere din gamle bil til en godkendt ophugger, så er du ikke blot med til at skabe renere miljø til vores efterkommere, men sikrer også at bilens farligere elementer bliver håndteret rigtigt – der kan i flæng nævnes bilens væsker som kan bestå af både benzin, olie, kølervæske, bremse- og sprinklervæske.

Ud over det indeholder bilen også andre eksempler på det der kan kaldes for miljøfarlige komponenter, nemlig sprængladninger i airbags og batterier.

Som sælger af en skrotbil bør du sikre dig at dem der køber bilen er registrerede i CVR, og at de naturligvis har en adresse du kan opsøge dem på. Det kan sikre at du som sælger af bilen ikke oplever misbrug, som kan bestå i at dine nummerplader ikke bliver afmeldt, men i stedet brugt på andre biler, der så optræder i forskellige uheldige sammenhænge, der kan bestå i at der bliver hugget benzin eller at den bil pladerne optræder på kan få fx parkeringsbøder.

Hvis du er på jagt efter dele til din bil

Du behøver ikke have en bil der skal skrottes, sagen er nemlig den, at hvis du ejer en bil der stadig kan køre, men blot leder efter dele til den, det kan være fordi delene fra nye er dyre, eller fordi du bare går ind for genbrug, så kan det være en rigtig god idé at lede efter skrotbiler i Nordsjælland.