Træfældning: Plant et nyt, når du fælder

Der er mange gange, hvor man simpelthen bliver nødt til at fælde træer, fordi de enten er blevet for gamle og dermed gået ud, eller de måske har fået en sygdom i sig eller insekter, som man ikke vil have til at sprede sig, så andre træer går ud.

Der er gode muligheder for at finde nogle, der altid står til rådighed med at fælde træer, og her kan man blandt andet tage fat i https://gartnerweiss.dk/vi-udforer/traefaeldning/ 

Ofte handler det med at fælde træer dog også om, at vi gerne vil forskønne et område, om det er en have, en park eller et andet slags offentlig rum efter, hvad vi finder passende og egnet, selvom det ikke er træernes naturlige måde at vokse på.

Andre gange skal man simpelthen have fjernet træerne, så man kan bygge nye bygninger, men det kræver ikke meget børnelærdom for at huske, at vi et afhængige af naturen i mange forstande.

Så hvad gør vi for at veje den træfældning op?

Sæt et træ op, når man fælder et træ

Det er svært at svare på udlandenes vegne, hvordan de gør tingene, men herhjemme har vi heldigvis byplanlæggere, NGO’er, aktivistgrupper med videre, der vil går langt for, at vi har grønne arealer – med træer.

Det med at fælde træer for at bygge bygninger i fremskridtets navn er heldigvis noget, som vi er begyndt at indse, at vi ikke bare kan fortsætte med uden at dræne naturen omkring os, som vi skal leve med.

Derfor bliver der heldigvis sat fokus på, at hvis det er nødvendigt at fælde træer, så laver man også en indsats for at plante nogle træer et andet sted.

Hvis man ikke ligefrem planter træer, så gør man andre tiltag for at skabe grønne områder, så man trods alt får noget, der vejer op med, at man konstruerer bygninger – og kan skue over på noget grønt.