Få tinglyst dit skøde med hjælp af en boligadvokat

Som køber af en ny bolig er der flere ord som det er en god ide at vide lidt om inden man skriver under. De er blandt andet ord som købsaftale, skøde, boligadvokat og tinglysning af skødet. 

En købsaftale er den aftale der indgås imellem køber og sælger. Den er detaljeret og beskriver nøje alle aftaler. Helt ned til om diverse løsøre som vaskemaskine og tørretumbler er inkl. i handlen. Det er også her de forskellige forbehold bliver nedskrevet. Husk at få en advokat til at kigge dem igennem. Du kan evt. søge på skøde boligadvokat, hvis du ikke i forvejen kender en. 

Skødet indeholder nogle af de samme oplysninger som købsaftalen, men kun navn og adresse, købspris og finansieringsform. Det er skødet, der er dit bevis for at boligen er din. 

Det er vigtigt at skødet tinglyses af en domstol, for at det juridisk er din bolig. Det er her at du blandt andet kan drage fordel af en boligadvokat.

Få tinglyst dit skøde med hjælp af en boligadvokat

En boligadvokat er en jurist med speciale i bolighandel. Derfor kan han råde og vejlede dig ikke alene med dit boligkøb, han kan også sikre dig at processen med tinglysning af din boligsskøde går nemt og smertefrit. Hvis domstolen finder fejl i det juridiske vil det blive sendt retur, hvilke kan forlænge processen betragteligt. 

I dag foregår tinglysningen af skødet elektronisk og både køber og sælger underskriver med deres NemID. Danmark er det første land der gik over til elektronisk tinglysning. Tingslysnings domstolen koster 1750 kr. i gebyr for en tinglysning, samtidig med at man betaler 0,6% af købssummen. Prisen er fast og kan ikke forhandles.

Tinglysningen af skødet er især vigtigt at få gjort, hvis sælger har pengeproblemer, da det indtil da er muligt for sælgers kreditorer at tage pant i boligen. Det har ingen praktisk og juridisk betydning, at du allerede har fået nøglerne til boligen og er flyttet ind.