Skip to content

Få flotte og lyse gulve igen med en grundig gulvafslibning

Når et trægulv i løbet af årene bliver slidt vil det som regel komme til at fremstå mat og kedeligt i overfladen. Det er de færreste trægulve som slides med ynde. Især de sarte sæbebehandlede trægulve bliver virkelig grimme når de slides, fordi tegn på slitage kommer til at stå i skærende kontrast til den smukke, lyse overflade. Er du i besiddelse af et sæbebehandlet trægulv, som efterhånden er temmelig mærket af tidens tand, kan du med fordel læse med i det følgende.

Kan mit triste trægulv komme til at skinne igen?

Det korte svar på oven for stillede spørgsmål er i langt de fleste tilfælde ja. Hvis dit gulv ikke har graverende skader, og træværket ellers er sundt og intakt, vil dit slidte trægulv efter al sandsynlighed kunne komme til at stå som næsten nyt med en effektiv gulvafslibning. Og med den rette efterbehandling vil dit gulv genvinde sit smukke og charmerende udtryk.

Hvad er en gulvafslibning?

En gulvafslibning er en forholdsvis simpel og yderst skånsom procedure ved hvilken træværkets overflade slibes med sandpapir. Sandpapiret fastgøres på en roterende slibe rondel som er monteret på en maskine særligt designet til formålet.

Når maskinen i rolige bevægelser føres hen over gulvet vil alle overfladiske skønhedspletter nænsomt slibes bort. Det drejer sig for eksempel om skjolder fra spildte væsker, som er suget ned i træværkets porøse fibre, samt slidspor fra nedtrådt skidt og støv.

De grimme gullige plamager fra solfalming vil også forsvinde, lige som småskrammer ridser og splinter elimineres i forbindelse med afslibning af gulve. Når gulvet er blevet slebet med først groft, dernæst fint, sandpapir vil det fremstå flere toner lysere og ganske ensartet. Og så er det klar til en efterbehandling med eksempelvis sæbe, olie eller lak.

Hos Gulvkanonen kan du altid få et uforpligtende tilbud på en billig gulvafslibning – læs mere på Gulvkanonen.dk

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.