Skip to content

5 tips til et professionelt malerresultat

Det kan være svært at opnå et ensartet og professionelt resultat, når du maler på egen hånd, men med disse 5 tips kommer du ét skridt nærmere. Læs med, og bliv klogere på malerarbejdet.

Gode malertips kan ikke bare spare dig for helligdage og klatter på gulvet, det kan også spare dig for både tid og besvær – og med lidt held også for penge. Vi har snakket med en maler i København, der har givet os fem gode malertips, som vi videregiver lige her.

1) Kvalitet virker

Det er fristende at vælge det billigste udstyr, når du køber ind til maleropgaven, men det er ikke den bedste løsning, hvis du vil have et godt resultat. Pris og kvalitet hænger nemlig sammen, og derfor kan det godt betale sig at bruge lidt ekstra penge på gode malerruller, pensler og maling.

2) Mål rummet op

Du kan hurtigt sjusse dig frem til, hvor mange kvadratmeter du skal male, men det er lidt svært at ramme præcist, og derfor ender mange med at stå tilbage med en ekstra spand maling eller to, som ikke skal bruges. Mål rummet op, så du ved, hvor mange liter maling, du skal bruge,

3) Dæk ordentligt af

Vi ved godt, at det mest kedelige i verden er at dække af, inden du skal male, men det kan betale sig at være grundig. Det tager nemlig endnu længere tid – og er endnu mere kedeligt – at fjerne malerpletter i hele boligen efterfølgende.

4) Skru op for varmen

Det kan godt være, at det er bøvlet at sætte varme på i laden, men faktum er, at det er svært at male ordentligt, hvis der er koldere end 15 grader. Sørg derfor for, at der ikke er for koldt, når du går i gang.

5) Fjern malertape med det samme

Når du har dækket af med malertape og arbejdet er overstået, er det fristende at gå på hovedet i seng. Men det er vigtigt, at du fjerner malertapen med det samme – alternativt risikerer du, at tapen “brænder” sig fast og river maling med af, når du fjerner den.